צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן

קדרה עשירה של גרגירי חומוס ברוטב עגבניות בשילוב נהדר עם המתקתקות של בטטה צלויה

| home made | פורסם 26/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילו גרגרי חומוס יבשים

1 בצל גדול, קצוץ גס

1 כף שמן זית

2-3 שיני שום, כתושות

1 ק"ג עגבניות, קצוצות גס

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף (גדושה) בהרט

1.5 ק"ג בטטות (2-3 קטנות או 1-2 גדולה)

2-3 כפות סילאן

צרור עלי כוסברה מופרדים

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס בהרבה מים למשך לילה.

2 מבשלים את החומוס ללא מלח עד לריכוך, כשעה ורבע (יש לנקות את הקצף שמצטבר מדי פעם). מסננים ומניחים בצד.

3 מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן הזית, מוסיפים שום וממשיכים לערבב כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח על להבה נמוכה כשעה.

4 מתבלים במלח, פלפל ובהרט.

5 מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים וממשיכים לבשל כשעה נוספת, עד להצטמצמות הרוטב.

6 קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ. מסדרים בתבנית אפייה ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מזלפים את הסילאן בצורה אחידה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות.

7 כשהתבנית בתוך תנור מוזגים בעדינות לפינת התבנית ככוס מים. צולים כחצי שעה, עד שהבטטות משחימות.

8 מסדרים בקערת הגשה שכבה של תבשיל החומוס, מעליו שכבה של בטטות ומעל עלי כוסברה.

** אפשר להשתמש בחומוס מבושל וקפוא. במקרה כזה נחסכים ההשריה והבישול הראשוני.

מתכונים לפסח

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!