תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן
קדרה עשירה של גרגירי חומוס ברוטב עגבניות בשילוב נהדר עם המתקתקות של בטטה צלויה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
חצי קילו גרגרי חומוס יבשים
1 בצל גדול, קצוץ גס
1 כף שמן זית
2-3 שיני שום, כתושות
1 ק"ג עגבניות, קצוצות גס
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף (גדושה) בהרט
1.5 ק"ג בטטות (2-3 קטנות או 1-2 גדולה)
2-3 כפות סילאן
צרור עלי כוסברה מופרדים
אופן ההכנה:
1 משרים את החומוס בהרבה מים למשך לילה.
2 מבשלים את החומוס ללא מלח עד לריכוך, כשעה ורבע (יש לנקות את הקצף שמצטבר מדי פעם). מסננים ומניחים בצד.
3 מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן הזית, מוסיפים שום וממשיכים לערבב כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח על להבה נמוכה כשעה.
4 מתבלים במלח, פלפל ובהרט.
5 מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים וממשיכים לבשל כשעה נוספת, עד להצטמצמות הרוטב.
6 קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ. מסדרים בתבנית אפייה ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מזלפים את הסילאן בצורה אחידה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות.
7 כשהתבנית בתוך תנור מוזגים בעדינות לפינת התבנית ככוס מים. צולים כחצי שעה, עד שהבטטות משחימות.
8 מסדרים בקערת הגשה שכבה של תבשיל החומוס, מעליו שכבה של בטטות ומעל עלי כוסברה.
** אפשר להשתמש בחומוס מבושל וקפוא. במקרה כזה נחסכים ההשריה והבישול הראשוני.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!