צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

סלט גרגירי חומוס ושומר

הכי כיף זה סלט שהוא ארוחה, ואנחנו לא מתכוונים לסתם לאכול המון סלט אלא לאחד כזה שהוא באמת טעים, מיוחד ומשביע: גרגירי חומוס ושומר מקבלים חיזוק של תימין, דבש, שום וכל טוב הארץ, והופכים למנה פשוט טעימה

עופר אלמליח וקובי בנדלק | זופה | פורסם 02/02/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 יחידות שומר טרי

2 כפות שמן זית

כף (15 גרם) חמאה

2 שיני שום, קצוצות

10 ענפי תימין

חצי כפית זרעי שומר

2 פלפל אנגלי

עלה דפנה

כוס וחצי גרגירי חומוס מושרים ומבושלים מראש

חצי כפית כורכום

2 כפות דבש

חצי כוס ציר עוף/ירקות או מים

מלח

פלפל שחור

סוכר

אופן ההכנה:

1 חותכים שתי יחידות שומר לפלחים גדולים.

2 פורסים את השומר שנותר במנדולינה, ומניחים את הפרוסות במי קרח כדי שיהפכו לקריספיות ומסולסלות עד להגשה.

3 מטגנים בסיר רחב את פלחי השומר בשמן והחמאה. מוסיפים את השום, התימין, זרעי השומר, הפלפל האנגלי ועלה הדפנה, וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות עד שהשומר מתרכך מעט והופך מבריק.

4 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, הכורכום, הדבש והציר, ומערבבים על לצמצום מוחלט של הנוזלים וריכוך השומר.

5 מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגשה. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר, מוסיפים פנימה את פרוסות השומר החיות ומגישים מיד.