סלט גרגירי חומוס ושומר
הכי כיף זה סלט שהוא ארוחה, ואנחנו לא מתכוונים לסתם לאכול המון סלט אלא לאחד כזה שהוא באמת טעים, מיוחד ומשביע: גרגירי חומוס ושומר מקבלים חיזוק של תימין, דבש, שום וכל טוב הארץ, והופכים למנה פשוט טעימה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
3 יחידות שומר טרי
2 כפות שמן זית
כף (15 גרם) חמאה
2 שיני שום, קצוצות
10 ענפי תימין
חצי כפית זרעי שומר
2 פלפל אנגלי
עלה דפנה
כוס וחצי גרגירי חומוס מושרים ומבושלים מראש
חצי כפית כורכום
2 כפות דבש
חצי כוס ציר עוף/ירקות או מים
מלח
פלפל שחור
סוכר
אופן ההכנה:
1 חותכים שתי יחידות שומר לפלחים גדולים.
2 פורסים את השומר שנותר במנדולינה, ומניחים את הפרוסות במי קרח כדי שיהפכו לקריספיות ומסולסלות עד להגשה.
3 מטגנים בסיר רחב את פלחי השומר בשמן והחמאה. מוסיפים את השום, התימין, זרעי השומר, הפלפל האנגלי ועלה הדפנה, וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות עד שהשומר מתרכך מעט והופך מבריק.
4 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, הכורכום, הדבש והציר, ומערבבים על לצמצום מוחלט של הנוזלים וריכוך השומר.
5 מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגשה. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר, מוסיפים פנימה את פרוסות השומר החיות ומגישים מיד.