צילום׃ דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן
ביצה בבאגט
את ההשראה לביצה בבאגט קיבלנו מהמאפה הטורקי פּידֶה - רק שזאת הגרסה המקוצרת והקלה יותר שלו. שילוב מושלם בין ביצים ללחם שמתאים לכל ארוחה - בוקר, צהריים וערב
אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל | שמחות קטנות, הוצאת מודן
| פורסם 05/06/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
4 לחמניות חצי–באגט, או 8 לחמניות מיני
5 ביצים
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (100 גרם) גבינה קשה, מגוררת (עמק, קשקבל, פרמזן, גאודה)
2 בצלים ירוקים, קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חותכים V עמוק בכיפת כל באגט, מרוקנים את תוכנו אבל שומרים על צורת הבאגט ועל שלמות השוליים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
3 טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה, הגבינה והבצל הירוק. מתבלים במלח ובפלפל.
4 מחלקים את התערובת בין ארבע לחמניות הבאגט המרוקנות. נותנים לתערובת להיספג וממלאים בכמה מחזורים.
5 אופים 25-20 דקות עד שהמלית זהובה ויציבה. מגישים חם או פורסים למנות.
*טיפ גיוון: מתבלים את תערובת הביצים ב-1/2 כוס גבינה מעושנת או גבינה בולגרית או סלמון מעושן. תוספת אהובה על ילדים: 2 כפות גרעיני תירס ו/או קוביות פלפל אדום.