צילום׃ דן פרץ, סנדוויץ'
מיתולוגיה בהתהוות: סנדוויץ' אומאמי
הוא אמנם נראה כמו כריך חביתה תמים, אבל זה כנראה הכריך הכי טעים שתטעמו בזמן הקרוב - עם ממרח פרמזן, פטריות מסוגים שונים ואספרגוס. חגיגה של ממש לטעם החמישי
עופר אלמליח וקובי בנדלק | סנדוויץ'
| פורסם 05/11/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לכריכים:
8 פרוסות לחם
2 כוסות תערובת פטריות (שמפיניון, יער, מלך היער, שיטאקה, שימאג'י)
2 שיני שום כתושות
4 ביצים
4 כפות חלב
4 גבעולי אספרגוס מקולף
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית לפי הצורך
חמאה לפי הצורך
לממרח הפרמזן:
חצי כוס שמנת מתוקה
1 עלה דפנה
1 גרגיר פלפל אנגלי
1 ענף תימין
50 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הממרח: מרתיחים את השמנת עם התבלינים ומוסיפים את גבינת הפרמז'ן.
2 מסירים מהאש ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
3 מקפיצים את הפטריות עם מעט שמן זית ושום כתוש ומתבלים במלח ופלפל.
4 טורפים את הביצים, החלב והמלח.
5 במחבת טפלון גדולה מקפיצים את האספרגוס במעט שמן זית.
6 מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש.
7 מוסיפים את הביצים ומקשקשים.
8 מורחים פרוסת לחם בממרח הפרמזן, מניחים מעל את הביצה המקושקשת ומכסים בפרוסה נוספת מכוסה בחמאה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!