צ'יפס במיקרוגל
בלי טיגון עמוק, בלי שעות בתנור ובלי בעיות: מכינים בבית צ'יפס פריך בכמה דקות. כל מה שצריך זה תפוח אדמה, קצת שמן, מלח ומיקרוגל. נסו בעצמכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
תפוחי אדמה
שמן זית (או שמן אחר)
מלח
פלפל שחור (אפשר גם לוותר)
אופן ההכנה:
1 מקרצפים את תפוחי האדמה היטב. מומלץ להתחיל את המתכון עם תפוח אדמה אחד ומשם להמשיך.
2 פורסים את תפוח האדמה (עם הקליפה) בצורה הכי דקה שאתם יכולים. אם יש לכם מנדולינה, השתמשו בה, אבל אפשר גם לפרוס אותו בעזרת סכין. רק הקפידו על אחידות הפרוסות.
3 מכינים נייר אפייה שיהיה בגודל של המיקרוגל שלכם - אפשר לקפל או לחתוך את הקצוות שלו.
4 מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים על נייר האפייה מבלי שייגעו אחד בשני. אם תפוחי האדמה קצת רטובים, כדאי לנגב אותם בעזרת מטלית נייר. מושחים בשמן זית (או בתרסיס שמן) ומפזרים מעל מלח ופלפל. אופציות תיבול נוספות כמו שאפשר לראות בסרטון הן: חומץ ומלח, שמן שומשום ומלח ים, או מלח שום וגבינת פרמזן.
5 מכניסים את תפוחי האדמה עם נייר האפייה למיקרוגל ומפעילים ל-5 דקות על עוצמה גבוהה. אחרי 5 דקות בודקים את מידת המוכנות של התפודים. אם צריך - הוסיפו עוד זמן. במיקרוגל שלנו זה לקח 10 דקות. שימו לב - החלקים היותר כהים דווקא פחות טעימים, אז לא חייבים להגיע לדרגת "אפייה" מאוד שחומה.
* תפוח אדמה בינוני אחד מספק כ-26 פרוסות צ'יפס.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!