עוגיות בוטנים כשרות לפסח
יש אנשים שכבר מט"ו בשבט מחכים לפסח רק בשביל העוגיות האלה: עוגיות בוטנים של פסח. המרקם איפשהו בין רך לדביק, הטעם מדהים וההכנה כל כך פשוטה וקלה, שאין באמת סיבה לקנות ולא להכין לבד בבית
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גם את הקנויות אני אוהבת, אבל העוגיות האלו שכל כך הרבה אנשים אוהבים ומחכים להם בחג שוות פי אלף כשהן ביתיות. הן ממש ממש קלות להכנה, והתוצאה וואו! עוגיות עם מרקם רך וקצת דביק בדיוק כמו שצריך.
מרכיבים :
ל 16-20 עוגיות:
2 ביצים גודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
2 כפות יין אדום
2 שקיות סוכר וניל
כפית תמצית וניל
כוס (100 גרם) קמח שקדים
2 כוסות (250 גרם) בוטנים קלופים קלויים וטחונים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה (3-4 דקות).
3 מוסיפים יין אדום, וניל וסוכר וניל ושוב מקציפים לכמה שניות.
4 מוסיפים קמח שקדים ובוטנים טחונים ומערבבים היטב. המסה חייבת להיות סמיכה, כך שאם היא נוזלית אחרי ערבוב - תוסיפו עוד קמח שקדים.
5 מעבירים את הבלילה לשק זילוף (אין צורך בצנטר), גוזרים את השק מלמטה ומזלפים תלוליות על גבי נייר
האפייה בתבנית (אפשר גם להשתמש ב-2 כפות), ושומרים על מרווחים קטנים בין התלוליות.
6 אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות זהובות למראה. מצננים ומעבירים לקופסא אטומה.
* העוגיות יחזיקו מעמד עד חמישה ימים בכלי סגור
* אפשר להמיר שקדים טחונים בקוקוס
* אם אין בוטנים או יש אלרגיה אפשר להתשמש באגוזי מלך או פקאנים במקום