צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

הום פרייז בסגנון ספרדי

הם אולי נראים לכם כמו צ'יפס פשוט, אבל האמינו לנו - מדובר בהרבה יותר מזה. הכירו את הפטאטאס בראוואס: בספרד מתים עליהם, וכשניסינו אותם יחד עם המטבל - מהר מאוד הבנו למה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 11/05/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני

שמן לטיגון עמוק

מלח דק

לרוטב:

3-4 כפות מיונז

כפית רסק עגבניות

½ כפית פפריקה מתוקה (עדיף פפריקה מעושנת)

מלח

פלפל גרוס

רוטב צ'ילי חריף – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מערבבים את המיונז עם שאר המצרכים ומתבלים לפי הטעם.

2 קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורך וחותכים כל מחצית ל-3-4 פלחים. חוצים כל פלח באמצע (לא חובה – כך נהוג להגיש בספרד).

3 מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני (160 מעלות – אם טובלים בו כף עץ השמן אמור לבעבע סביבה בעדינות). מטגנים את תפוחי האדמה בשתי נגלות, בערך 3 דקות בכל פעם, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל עדיין לא מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.

4 מחממים את השמן לחום גבוה יותר (180 מעלות – אם טובלים בו גבעול פטרוזיליה, השמן אמור לבעבע סביבו ולעשות רעש חזק). מטגנים שוב בשתי נגלות, 2-3 דקות בכל פעם, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

5 מוציאים לנייר מגבת, ממליחים בעדינות ומגישים עם הרוטב.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בפעם שעברה הכנו קלאב סנדוויץ' מושחת ומשגע