צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

חומוס עם כבדים ובצל מטוגן

חומוס עם כמה טחינה שאתם רק רוצים, גרוס למרקם חלק חלק ומוגש עם כבדים מוקפצים ובצל מטוגן ומקורמל. ארוחה מלאה, מזינה וטעימה שמתחילה ונגמרת בלנגב חומוס. זה כל מה שאי פעם רצינו

אייל גרש | מאסטר שף | פורסם 10/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחומוס:

500 גרם חומוס מוכן לאכילה (אחרי השרייה של לילה עם מים וסודה לשתיה, ובישול)

1/2 כוס טחינה גולמית באיכות גבוהה מאוד

2 שיני שום קטנות

1 כפית כמון טחון

מיץ מ-1/2 לימון

1 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה אדומה מעושנת או מתוקה

לכבדים:

1 קילוגרם כבדים טריים נקיים

2 בצלים גדולים

5 כפות שמן קנולה

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 הכנת החומוס: במעבד מזון מעבדים את גרגירי החומוס עם מעט מאוד מים עד שהתערובת מתחילה להיעשות חלקה. כאשר מעבד המזון ממשיך לעבוד מוסיפים לאט את הטחינה, השום, הכמון, מיץ הלימון והמלח. ממשיכים לערבב במעבד המזון עד שהתערובת חלקה לגמרי. טועמים ומוסיפים מעט טחינה עד שהמרקם והטעם הוא מושלם עבורכם.

2 הכנת הכבדים: מחממים את השמן במחבת לוהטת. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות עד שהוא מתקרמל. מוסיפים את הכבדים וממשיכים לבשל עד שהכבדים מוכנים כ-7 דקות, מקסימום. מוסיפים מלח ומערבבים קלות.

3 צילחות: שמים בצלחת עמוקה את החומוס. יוצרים גומה רחבה ושופכים לתוכה את הכבדים עם השמן והבצלים. מפזרים מעל מעט פפריקה אדומה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.