צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קישואים ממולאים באורז ופרמזן

קישואים עגולים במילוי אורז וגבינת פרמזן, עם ריח משכר וטעם מדהים. בכלום עבודה ותוך פחות משעה יש לכם מנה מעולה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 26/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :


8 קישואים עגולים למילוי, מרוקנים מתוכנם
2 כוסות אורז
1/2 1 כוסות מים
כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
200 גרם פרמזן מגורר

לרוטב העגבניות:


1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
300 גרם עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הקישואים במים רותחים כ-5 דקות. במקביל, מבשלים את שתי כוסות האורז במים רותחים עם מלח ואגוז מוסקט למשך כ-10 דקות. מניחים הכל בצד.

2 מטגנים בסיר את הבצל. אחרי כ-3 דקות מוסיפים את השום ואת העגבניות, מערבבים, מתבלים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים על אש נמוכה ובינתיים ממלאים את הקישואים.

3 מפזרים על האורז 150 גרם פרמזן. ממלאים את הקישואים ומבשלים בסיר עם הרוטב על אש נמוכה כ-30-35 דקות (אם יש לכם סיר מתאים, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות). בודקים בעזרת מזלג אם הקישואים רכים.

4 פותחים את המכסה ומפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים. מגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!