צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
קציצות פלאפל מקינואה
הנה משהו שלא חשבתם להכין עם קינואה: קציצות בסגנון פלאפל, אבל עם גבינות שהופכות אותן לארוחת ערב קלה מושלמת. מילה שלנו: כיף לאכול אותן ככה, אבל הכי כיף בתוך פיתה עם סלט
רות אוליבר | mako אוכל
| פורסם 23/10/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
1 כף שמן
כוס וחצי קינואה
כוס וחצי מים
כוס קמח
150 גרם גבינה מלוחה (למשל בולגרית)
150 גרם ריקוטה
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק דק
רבע צרור כוסברה, קצוץ דק
1 כפית כמון
3 ביצים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר כף שמן. מוסיפים קינואה ומערבבים מעט. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהקינואה מוכנה. מצננים ומעבירים לקערה.
2 מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3 יוצרים קציצות, ובינתיים מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק.
4 מטגנים את הקציצות 4-5 דקות מכל צד עד להזהבה. עובדים בנגלות עד שמטגנים את כל התערובת. מגישים חם.