בוקר של שבת
פשטידת גבינות עם דג מעושן קר לצד כיסוני סלמון עם עירית ושניצלוני גבינת עיזים. תענוג מושחת לפתיחת השבת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לפשטידת עלי פילאס:
בצק פילאס טורקי
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
גביע קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית 9% מרוסקת
נתח דג מקרל בכבישה קרה
עירית
בצל ירוק
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כוס חלב
1 חלמון
למלבני הסלמון:
בצק עלים צרפתי
חבילת גבינת פילדלפיה
200 גרם סלמון מעושן
לשניצלוני גבינה:
רול גבינת עיזים
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם
200 גרם חמאה
2 גביעי יוגורט יווני
כוס שמן זית
חופן עירית קצוצה
לסלט:
חסה מסולסלת
עגבניות שרי צהובות
1 בצל אדום
כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
1 לפשטידת עלי פילאס: משמנים תבנית עגולה. חותכים את הפילאס לשלושה עיגולים גדולים שמתאימים לתבנית.
2 המילוי: בקערה שמים את הקשקבל, הקוטג' והגבינה הבולגרית. חותכים לקוביות את דג המקרל. קוצצים דק את העירית והבצלים הירוקים ומכניסים לקערה ביחד עם הדג. מוסיפים 2 ביצים ופירורי לחם ומערבבים היטב עם כף שמן זית. מתבלים בחצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.
3 מתחילים ליצור שכבות בפשטידה: מניחים דף פילו ועליו חצי מכמות העיסה, מעל דף נוסף ומהדקים לתבנית. מניחים את החצי השני ועליו דף הפילו ומהדקים אותו. מערבבים את החלב עם חלמון ביצה ומורחים על העלה העליון. מחממים את התנור ל-180 מעלות מראש ומכניסים את הפשטידה למשך 40 דקות. לאחר מכן מעבירים לצלחת הגשה.
4 מלבני הסלמון: חותכים את הבצק הצרפתי למלבנים מבלי לרדד. מורחים על המלבנים את גבינת הפילדלפיה ומניחים פרוסה דקה של סלמון. מגלגלים לצורת קרואסון, מורחים ביצה עם חלב על ה"קרואסונים". מניחים נייר אפייה על התבנית ביחד עם המלבנים ומכניסים ל-25 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מעבירים לצלחת הגשה.
5 השניצלוני גבינת עיזים ביוגורט: פורסים את גבינת העיזים. טובלים בביצה טרופה ועוטפים בפירורי לחם. מטגנים בחמאה משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב. מגישים לצד יוגורט עם שמן זית ועירית קצוצה.
6 הסלט: חותכים את החסה, העגבניות והבצל האדום. מתבלים בשמן זית, לימון, פלפל שחור וחצי כפית מלח. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים