צילום׃ פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
פטריות ממולאות גבינות ואגוזים
זוכרים שפעם פטריות ממולאות היו ה-דבר? בני סיידא מחזיר עטרה ליושנה ומשדרג את הפטריות עם עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, גבינות ועוד. מנת אירוח מצוינת וקטנה
בני סיידא | פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
| פורסם 17/04/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
10 פטריות שמפיניון, גדולות במיוחד
למלית:
30 גרם חמאה
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
200 גרם גבינות קשות, מגוררות (כגון: קשקבל, פרמזן, אמנטל, עיזים)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
1/2 צרור עירית, קצוצה
2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים; או פסטו
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות. מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן דק; שומרים את ראשי הפטריות למילוי.
2 ממיסים במחבת את החמאה בשמן הזית, מוסיפים את רגלי הפטריות והבצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד שהם מזהיבים. מעבירים לקערה ומצננים.
3 מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
4 ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת.
5 אופים כ-15 דקות עד שהמלית מזהיבה והפטריות מתרככות. מגישים חם לצד סלט ירוק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!