גורמה חורשט סבזי
אבי ביטון מפנק אותנו במתכון לאחת המנות הכי אהובות של המטבח הפרסי: בשר בקר בבישול ארוך עם המון (ואנחנו מתכוונים להמון) עשבי תיבול, אבקת לימון פרסי, תבלינים ורכז רימונים. אורז לבן בצד ויש לכם מנה מופלאה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
2 צרורות פטרוזיליה
2 צרורות שמיר
2 צרורות כוסברה
רבע צרור נענע
2 בצלים גדולים
2 כרישות
2 כפות רסק עגבניות
שמן זית, לפי הצורך
1 וחצי ק"ג בשר בקר (נתחים שמתאימים לבישול ארוך כמו צוואר, כתף, לחי)
3 כוסות מים
1 וחצי כוסות שעועית אדומה מושרית למשך הלילה
4 לימונים פרסיים שנחתכו דק ונטחנו בבלנדר (הכמות שיוצאת היא בערך כף)
מלח לפי הטעם
2 כפיות כורכום
1 כפית כמון
2-3 כפות רכז רימונים
אופן ההכנה:
1 שוטפים את עשבי התיבול ומייבשים ביסודיות, מפרידים את העלים וקוצצים היטב.
2 חותכים בצל אחד דק דק ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה, מוסיפים כרישה קצוצה.
3 מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון.
4 כשהבצל והכרישה מטוגנים, מוסיפים את עשבי התיבול, מטגנים עוד מספר דקות ומסירים מהאש. מניחים בצד.
5 קוצצים את הבצל השני ומטגנים אותו בשמן זית בסיר נפרד. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ בערך. מוסיפים את קוביות הבשר לבצל הקצוץ ומטגנים ל"סגירת" קוביות הבשר.
6 מוסיפים את המים ואת השעועית ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים.
7 מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את אבקת הלימון לתבשיל עם מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים.
8 מבשלים במשך שעה נוספת על אש קטנה.
* מגישים עם אורז לבן ובצל חי בצד.
בימים רביעי-שישי (26-28 באוגוסט) יערוך אבי ביטון בכל סניפי מעדניית סוליקה (ובאתר) ספיישל מטבח פרסי, שבמסגרתו יימכרו במקום גונדי, כופתה ברנג'י, אורז פרסי, עופות צלויים וחורשט סבזי – שהמתכון שלו כאן לפניכם.
בתיאבון!