עוגיות טחינה ברבע שעה
עוגיות טחינה סופר מהירות: מערבבים הכל בקערה אחת, מעבירים ל-10 דקות בתנור ומקבלים עוגיות טחינה נימוחות שנמסות בפה ואי אפשר להפסיק לזלול
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-45 עוגיות:
200 גרם חמאה מומסת
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
חצי כפית תמצית וניל
1 כוס טחינה גולמית
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים את כל המרכיבים לפי הסדר עד לקבלת בצק רך (בהתחלה אפשר להשתמש במטרפה, כמו שמודגם בסרטון).
3 מכדררים עיגולים קטנים, מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה במרחקים יחסית גדולים, ובעזרת מזלג מועכים מעט את הכדורים.
4 מכניסים לאפייה ל-10 דקות (העוגיות יהיו מאוד רכות ומעט מוזהבות. הן יתקשו רק לאחר 10 דקות של צינון).
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים
5 אחרי שהעוגיות התקשו והצטננו, מפזרים מעליהן אבקת סוכר ומגישים.
* אופציות לשידרוגים: אפשר לשים שקד\אגוז לא קלוי על כל עוגייה ואז לאפות.
* אפשר להניח מעל כל עוגייה קוביית שוקולד לבן כ-2 דקות לפני שמוציאים אותן מהתנור.
המתכון פורסם לראשונה בדצמבר 2021