צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

קיגל

מזל שסוכות זה חג כל כך ארוך, ככה אפשר להתפנק ולהכין את הקיגל בתנור במהלך כל הלילה ולקום לריח מטריף ביותר. ההכנה פשוטה ביותר, אין מה לפחד, הקירמול לא מסובך והתוצאה שווה את הכל

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 19/09/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 157 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם אטריות יבשות קצרות דקות

2 ביצים

חצי כוס סוכר חום

חצי כף מלח

כף פלפל שחור גרוס דק

לקרמל:

כוס סוכר

200 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האיטריות עד שהן רכות ומסננים. מניחים את האטריות בקערה גדולה ומוסיפים ביצים סוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

2 מכינים את הקרמל: מחממים במחבת עמוקה בחום בינוני את הסוכר עד שהוא נמס ומתחיל לבעבע  - לא נוגעים ולא מערבבים. כשהסוכר הופך לקרמל עם צבע ענברי מוסיפים את החמאה לעוד בעבוע עדין ומכבים את האש. שופכים את הקרמל מעל האטריות ומערבבים.

3 מחממים תנור ל־175 מעלות. מניחים את תערובת האטריות לתוך תבנית משומנת מכסים בנייר אפייה ואופים בתנור כשעתיים וחצי או אפילו לילה שלם.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

קיגל (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קיגל|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בתיאבון!