סלט פסטה מקמח מלא ועוף
סלט עשיר, מפנק, בריא ובעיקר צבעוני של פסטה מקמח מלא, עוף, פלפלים קלויים, זיתים, עגבניות שרי, בצל אדום ובקיצור - אם יש לזה צבע זה שם. ארוחת צהריים קלילה וטעימה שעושה טוב על הנשמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
1/2 כוס פנה מקמח דורום מלא
1/2 כפית שמן זית
200 גרם חזה עוף
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית שמן זית
1 פלפל אדום
1/2 פלפל צהוב
4 עגבניות שרי חצויות
6 זיתי קלמטה מגולענים
1/4 בצל אדום פרוס דק
חופן עלי פטרוזיליה שלמים
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
1/2 כפית מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
כף צלפים מסוננים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת ומצננים במים קרים. מסננים ושומרים בצד.
2 משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד.מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות. שומרים חצי מהכמות בכלי סגור במקרר, לארוחת הצהריים של מחר.
3 משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך.
4 מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה. מסירים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לרצועות דקות. שומרים חצי מהפלפל האדום במקרר לארוחת הערב של מחר.
5 מערבבים את כל חומרי הסלט.
>> רוצים לנסות את אתגר האוכל הבריא? הנה כל המתכונים שאתם צריכים ל-10 ימים