צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
הפירה המושלם
פירה בדיוק כמו שצריך. טעים, קטיפתי ונימוח עם חמאה ומעט חלב
| mako אוכל
| פורסם 31/05/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
קילו תפודים – בערך באותו גודל
כף שטוחה מלח
60 גרם חמאה לא מלוחה (רובושון שם 450 גרם, ורק רבע כוס של חלב)
חצי כוס-כוס חלב חמים
אופן ההכנה:
1 מקלפים את התפודים וחוצים לשניים, בדיוק במרכז. מעבירים לסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.
2 מנמיכים את האש כך שהרתיחה תהיה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים את התפודים כ-30 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
3 מועכים את התפודים בממחה רגיל או כמו בתמונה, מוסיפים את החמאה ומועכים עד שהיא נטמעת היטב. אם התפודים התקררו בינתיים, אפשר להדליק מתחת לסיר אש קטנה.
4 מוסיפים את החלב החם ומערבבים מעט בעזרת מטרפה. ממליחים אם צריך.