צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מוסקה מהירה
מוסקה מצוינת במינימום עבודה, עם בשר טחון ורוטב עגבניות עשיר עם ניחוח נפלא של נענע
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 31/05/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 חצילים, פרוסים
חצי כוס קמח
שמן לטיגון
1 בצל, קצוץ
500 גרם בשר טחון
3 שיני שום, קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
חופן נענע קצוצה
כפית אורגנו
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
ביצה טרופה, למריחה
אופן ההכנה:
1 מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים בשמן כשתי דקות מכל צד. מפזרים מעט מלח ומעבירים לכלי עם נייר סופג.
2 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ, תוך כדי טיגון.
3 מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות, מתבלים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים כ-5 דקות.
4 מסדרים את החצילים בצפיפות בתחתית תבנית חסינת חום, יוצקים את הרוטב ומכסים בשכבה נוספת של חצילים.
5 מורחים בביצה ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.