צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מוסקה מהירה

מוסקה מצוינת במינימום עבודה, עם בשר טחון ורוטב עגבניות עשיר עם ניחוח נפלא של נענע

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 31/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 468 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים, פרוסים

חצי כוס קמח

שמן לטיגון

1 בצל, קצוץ

500 גרם בשר טחון

3 שיני שום, קצוצות

400 גרם עגבניות מרוסקות

חופן נענע קצוצה

כפית אורגנו

חצי כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

ביצה טרופה, למריחה

אופן ההכנה:

1 מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים בשמן כשתי דקות מכל צד. מפזרים מעט מלח ומעבירים לכלי עם נייר סופג.

2 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ, תוך כדי טיגון.

3 מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות, מתבלים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים כ-5 דקות.

4 מסדרים את החצילים בצפיפות בתחתית תבנית חסינת חום, יוצקים את הרוטב ומכסים בשכבה נוספת של חצילים.

5 מורחים בביצה ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.