צילום׃ דן פרץ, מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס

פריטטת ירוקים ופול

פריטטה עם ים ירוקים באופן כללי ועם פול ירוק שאנחנו מטורפים עליו באופן ספציפי, וגם עם סוד מקצועי אחד שנותן לה אווריריות מופלאה. מושלמת בשביל לפתוח בוקר מאוחר או לסגור יום מוקדם

רותם ליברזון | מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס | פורסם 29/05/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 ביצים בגודל בינוני

1 כוס דחוסה כוסברה קצוצה דק

1 כוס דחוסה פטרוזיליה קצוצה דק

1 כוס דחוסה בצל ירוק קצוץ דק

2 כוסות פול ירוק חלוט ומקולף (אפשר קפוא ומופשר)

2 שיני שום, כתושות

1 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

להגשה:

סַבְּזִי (תערובת ירוקים)

לימון חתוך לפלחים

לחם

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מפרידים את הביצים. טורפים את החלבונים בקערה רק עד שנוצר קצף לבן עדין (זה הסוד לפריטטה אוורירית ותפוחה במיוחד).

3 מערבבים בקערה גדולה את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, הפול, השום, הכורכום, החלמונים, המלח והפלפל. מוסיפים לאט לאט ובעדינות את קצף החלבונים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

4 במחבת גדולה וחסינת חום (שאפשר להכניס לתנור) מחממים את שמן הזית על אש בינונית. כשהשמן חם, מנמיכים את האש ויוצקים למחבת את הבלילה. מטגנים במשך 15 דקות, עד שהתחתית יציבה.

5 מעבירים לתנור ואופים 25-20 דקות, עד שהפריטטה אפויה ויציבה. הופכים על צלחת הגשה ומגישים לצד סבזי, פלחי לימון ולחם.

המתכון מתוך "מטבח פרסי", הוצאת לאנצ'בוקס, סגנון: נורית קריב