לחמניות הפתעה
לחמניות ביס במילוי תערובת עשירה של גבינות. שוברים ביצה מלמעלה ומקבלים מאפי ביס יפהפיים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
10 לחמניות ביס עגולות (קוטר 6)
50 גרם חמאה מומסת
5 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
למלית:
1 גביע (250 גרם) גבינת פטה עזים, מפוררת
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
100 גרם גבינת צ'דר, מגוררת
עלים קצוצים דק מ-3 גבעולי נענע
עלים קצוצים דק מ-5 גבעולי פטרוזיליה
50 גרם צנוברים קלויים קלות
6 ביצים
30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חותכים את הכיפות של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן.
3 מערבבים בקערית חמאה מומסת, שום ומעט מלח ופלפל. מורחים את הלחמניות בתערובת מבפנים ומבחוץ.
4 אופים את הלחמניות כ-3 דקות או עד שהשוליים החתוכים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.
5 מערבבים גבינת פטה, גבינת קשקבל וגבינת צ'דר עם עשבי תיבול וצנוברים. מוסיפים את שאריות החמאה המומסת, אם נותרו, ומערבבים.
6 ממלאים את הלחמניות בתערובת הגבינות ומשאירים גומה מלמעלה. שוברים ביצה ויוצקים אותה פנימה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
7 אופים כ-7-6 דקות עד שהביצה עשויה לפי המידה הרצויה ומגישים מיד.
* אפשר לוותר על הביצה. במקרה כזה ממלאים את הלחמניות בגבינות עד למעלה ואופים באותו אופן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!