תמונת AVI׃ mako

פילה בקר, פפריקש עם נוקדלי וכרוב אדום

מנה הונגרית מסורתית: בשר בתבשיל מיוחד המוגש עם כרוב אדום ובצקניות הונגריות מטוגנות

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 20/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכרוב:

ראש כרוב אדום, קצוץ לרצועות

חצי תפוח מקולף וקצוץ דק

חצי כפית קימל

כף שומן אווז

מלח

כוס ציר עוף

כוס ציר בקר

כוס יין אדום יבש

2 כפות סוכר

2 כפות חומץ פטל

לפפריקש:

בצל קצוץ

2 שיני שום

פלפל ירוק קצוץ

שתי כפות שומן אווז

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

20 עגבניות שרי חצויות

50 גרם אווז מעושן בחתיכה אחת

כוס ציר עוף

מלח

2 כפות שמנת חמוצה מעורבבות עם כפית קמח

2 כפות קרם פרש

לבקר:

200 גרם פילה בקר

שומן אווז

מלח

לנוקדלי:

ביצה

חצי כוס קמח

קמצוץ מלח

רבע כוס מים

שומן אווז

מעט חזה אווז

אופן ההכנה:

1 לכרוב: מבשלים כרוב, תפוח וקימל בשומן אווז עד שהנפח פוחת בשליש. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים שעה על אש בינונית, עד שהנוזלים מתאדים והכרוב רך.

2 לרוטב פפריקש: מטגנים את הבצל, השום והפלפל בשומן אווז, ומוסיפים פפריקות ועגבניות.

3 מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשמנת והקרם פרש, ומבשלים 10 דקות.

4 מוציאים את חזה האווז, מוסיפים את השמנת והקרם פרש, טוחנים ומסננים.

5 לבקר: מפלפלים את הפילה, מטגנים 3 דקות מכל צד בשומן אווז וממליחים.

6 לנוקדלי: מערבבים את הביצה, הקמח, המלח והמים לבצק מעט נוזלי. מעבירים עם כפית למים רותחים מומלחים ומבשלים שתי דקות אחר הציפה. מסננים, מקררים ומטגנים בשומן אווז עם מעט חזה אווז מעושן עוד שתי דקות.

7 הגשה: שמים על צלחת 3 כפות פפריקש, מעליו את הנוקדלי המטוגנים ומעל את הפילה. מסדרים את הכרוב ליד.

* לגרסה כשרה אפשר לוותר על השמנות ופשוט לטחון את הפפריקש ולסנן אותו.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!