צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פשטידת דלורית ובורגול
פשטידה עשירה וטעימה לילדים שכולה בריאות, ותעשה לגוף הקטן שלהם רק טוב
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 31/07/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3/4 כוס בורגול
2 ביצים
1/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
1 דלורית מגוררת (כ-500 גרם ברוטו, כ-350 גרם לאחר קילוף וניקוי). ניתן להחליף ב-350 גרם בטטה או גזר
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
1/3 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
מלח ופלפל שחור
מעט קינמון (לפי הטעם)
מעט כמון (כרבע כפית)
אופן ההכנה:
1 שופכים על הבורגול שתי כוסות מים רותחים ומכסים. מניחים ל-20 דקות ומסננים היטב.
2 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם צמיגי.
3 מוסיפים את הבורגול המסונן, הדלורית, הכוסברה והבצל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי בחישה ולבסוף את התבלינים. מערבבים.
4 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שמשחים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!