צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

מאפה שמרים במילוי פטה, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

ריח של שמרים בבית גורם לנו לחייך אוטומטית, וגם לשאול - מה בתנור? אז קבלו הפתעה: לא עוגה ולא קינוח, כי הפעם מכינים מאפה שמרים מלוח עם פטה ועגבניות. מושלם לבראנץ' של שבת, אבל אנחנו נכין אותו כבר מחר

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 19/09/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

10 גרם (1 כף) סוכר

60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית

1 ביצה

10 גרם (2 כפיות) מלח דק

240 מ"ל (1 כוס) מים (מוסיפים בהדרגה)

למילוי:

2 כפות שמן זית

250 גרם גבינת פטה מגוררת

1 צנצנת עגבניות מיובשות קצוצות

חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוץ דק

צרור בזיליקום קצוץ דק

להברשה לאחר האפייה:

1-2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצה, מלח ומים ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ומבריק.

2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ.

4 מברישים את הבצק בשמן זית ומפזרים גבינה, עגבניות ועשבי תיבול בנדיבות בשכבה אחידה.

5 מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לאורכה ליצירת 2 רצועות ארוכות. קולעים את שתי הרצועות לצורת בורג ומגלגלים סביב עצמן ליצירת שבלול.

6 מניחים את שבלול הבצק בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 30-50 דקות או עד שהמאפה כמעט מכפיל את נפחו.

7 מחממים תנור ל-170 מעלות.

8 אופים במשך 35-45 דקות או עד הזהבה והתייצבות.

9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מברישים בשמן זית ומגישים.

הערות:

* המאפה במיטבו ביום ההכנה, אבל אפשר להקפיאו למשך עד שבועיים עטוף היטב.

* מומלץ להגיש חם.

* אפשר לגוון בסוג עשבי התיבול לפי הטעם האישי.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז עם קרם וניל ושוקולד צ'יפס

>> מתכונים לראש השנה