צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

דג עלום עם סלרי מוחמץ

פילה דג שנשלק בציר דגים ויין אדם מתובל ושמח, מוגש לצד בצלצלי שאלוט מוקפצים ובונוס קטן - מתכון לסלרי בתחמיץ שמוכן תוך שעה. אנחנו אימצנו את הכל

מישה לדרמן | מאסטר שף | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 יחידות פילה של קוד עם העור

1/2 בקבוק יין אדום

300 מ"ל ציר דגים

2 שיני שום

3 גבעולי תימן

מלח לפי הטעם

1 כפית פלפל שחור

גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות

10 בצלי שאלוט פרוסים

2 כפות חומץ פטל אדום

לתחמיץ:

1 כוס חומץ יין לבן

2 כוסות סוכר

3 כוסות מים

1 כפית פלפל אנגלי

1 כפית זרעי שמיר

אופן ההכנה:

1 תחמיץ: בסיר קטן מביאים לרתיחה חומץ יין לבן, סוכר, מים, פלפל אנגלי וזרעי שמיר. מבשלים עד שהסוכר נמס ומסירים מהאש.

2 בסיר אחר מביאים לרתיחה יין אדום, ציר דגים, שום, תימין, כפית פלפל שחור ומלח. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.

3 בצנצנת שמים את הסלרי ומכסים בתחמיץ. סוגרים את הצנצנת ומעבירים למקרר לשעה.

4 במחבת מטגנים את השאלוט במשך 5 דקות. מוסיפים חומץ פטל אדום וכוס מנוזל ציר הדגים והיין ומבשלים עד שהיין מתאדה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שמתקבל צבע סגלגל. מתבלים במעט מלח ופלפל.

5 בסיר עם ציר הדגים והיין, מניחים בעדינות 4 יחידות פילה דג ומבשלים על להבה נמוכה במשך 4-6 דקות עד שהדג הופך עסיסי, אך לא עשוי מדי.

6 מוציאים את צנצנת הסלרי מהמקרר ומסננים מהנוזלים.

7 הגשה: על צלחת הגשה מניחים בעדינות את פילה הדג ויוצקים מעל מעט מרוטב השאלוט הסגלגל. בעזרת כף, יוצרים מעין כדור מהסלרי ומניחים אותו על הדג, כך שייראה כמו ביצי דגים ירוקות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.