צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

צ'וּצְ'קִי בּיוּרֶק: פלפלים קלויים ממולאים בגבינות ומטוגנים

הגרסה הבולגרית לפלפלים ממולאים מהאגדות: בלי בשר, בלי רוטב, אבל טעים שבא לבכות

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 12/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ק"ג פלפלים (כ-10-15 פלפלים)

1 שקית גבינת טוב טעם (או כנען)

קובייה (כ-400 גרם) גבינה בולגרית

ביצה

פרוסת לחם לבן טבולה במים, סחוטה ומפוררת, או כף קמח מצה

פלפל שחור

לציפוי:

קמח

2-3 ביצים, טרופות עם מעט מלח

אופן ההכנה:

1 קולים את הפלפלים על הלהבה הגלויה של הגז, מקלפים ומסננים מנוזלים מיותרים.

2 מכינים בצד צלחת עם קמח וקערה עם ביצים טרופות.

3 מערבבים את הגבינות עם הביצה, הלחם והפלפל השחור וממלאים את הפלפלים. מגלגלים מיד כל פלפל שמולא בקמח, כך שיצופה מכל צדדיו. מניחים בצד.

4 מחממים מחבת עם שמן (לא עמוק, אבל לא מעט מדי). טובלים את הפלפלים בביצה ומטגנים משני הצדדים (כמו שניצל). 

* אפשר לוותר על שלב הטיגון האחרון ולאפות את הפלפלים בתנור ללא ציפוי, אך עם מעט שמן זית ופנקו (פירורי לחם יפניים גסים) מעל -ב-180 מעלות עד שהם מזהיבים, כחצי שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!