צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
צ'וּצְ'קִי בּיוּרֶק: פלפלים קלויים ממולאים בגבינות ומטוגנים
הגרסה הבולגרית לפלפלים ממולאים מהאגדות: בלי בשר, בלי רוטב, אבל טעים שבא לבכות
לינה אלעזר | mako אוכל
| פורסם 12/08/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 ק"ג פלפלים (כ-10-15 פלפלים)
1 שקית גבינת טוב טעם (או כנען)
קובייה (כ-400 גרם) גבינה בולגרית
ביצה
פרוסת לחם לבן טבולה במים, סחוטה ומפוררת, או כף קמח מצה
פלפל שחור
לציפוי:
קמח
2-3 ביצים, טרופות עם מעט מלח
אופן ההכנה:
1 קולים את הפלפלים על הלהבה הגלויה של הגז, מקלפים ומסננים מנוזלים מיותרים.
2 מכינים בצד צלחת עם קמח וקערה עם ביצים טרופות.
3 מערבבים את הגבינות עם הביצה, הלחם והפלפל השחור וממלאים את הפלפלים. מגלגלים מיד כל פלפל שמולא בקמח, כך שיצופה מכל צדדיו. מניחים בצד.
4 מחממים מחבת עם שמן (לא עמוק, אבל לא מעט מדי). טובלים את הפלפלים בביצה ומטגנים משני הצדדים (כמו שניצל).
* אפשר לוותר על שלב הטיגון האחרון ולאפות את הפלפלים בתנור ללא ציפוי, אך עם מעט שמן זית ופנקו (פירורי לחם יפניים גסים) מעל -ב-180 מעלות עד שהם מזהיבים, כחצי שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!