צילום׃ דן פרץ, תנובה
קנטוצ'יני גבינות וגרעינים
עוגיות מלוחות פריכות וטעימות, עם גבינה צהובה, פרמזן ושלל סוגי גרעינים
מיקי שמו | תנובה
| פורסם 27/04/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
100 גרם חמאה, רכה
1 כפית מלח
280 גרם קמח מנופה (2 כוסות)
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס
1 ביצה
1 כף אבקת אפייה
1 כף גרעיני חמנייה
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעי פשתן
1 כף שומשום מלא
2 כפות שמנת חמוצה
לקישוט:
1 ביצה טרופה
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1 מערבלים את החמאה והמלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
2 מחלקים את הבצק לשני חלקים ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
3 מוציאים את הבצק מהמקפיא, מורחים בביצה ומפזרים את גבינת הפרמזן. פורסים את הבצק בסכין חד לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות אפייה גדולות ושטוחות מרופדות בנייר אפייה.
4 אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב.
* העוגיות יישמרו עד שבוע ימים בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!