צילום׃ MariaKovaleva, ShutterStock
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
כולם מכינים שעועית ירוקה ברוטב אדום, אבל לא כולם מכינים את זה כל כך טעים. אחרי שטעמנו את זו של מסעדת הום-מייד הבנו שיש כאן משהו מיוחד, ומיד ביקשנו את המתכון - פשוט פשוט, אבל מנצח
| home made
| פורסם 21/04/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חבילה של שעועית ירוקה עדינה קפואה (300 גרם)
כף שמן זית לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ
3-4 שיני שום, קצוצות
2-3 עגבניות טריות, קצוצות גס (כ-300 גרם)
1 כף רסק עגבניות
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא הופך לשקוף.
2 מוסיפים את השום הקצוץ, העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים.
3 מוסיפים מעט מים, מביאים לרתיחה, מכסים חלקית וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך שעה, עם ערבוב מדי פעם.
4 אחרי שעה מוסיפים את השעועית הירוקה לסיר וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
5 מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.
* תודה ל-home made על המתכון.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!