תמונת AVI׃ mako

סיגרים מרוקאיים

גלילות בשר מטוגנות בציפוי בצק פריך. דרכים כיפיות להשתמש בשאריות צלי הבקר

איתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם קמח מנופה

300 מ"ל מים

כפית מלח

למילוי:

בשר צלי מבושל (שאריות מהתבשיל)

מלח ופלפל

ראס אל חנות

פלפל חריף טרי, קצוץ

לרוטב:

כוסברה

מלח

שום

שמן זית

פלפל חריף טרי

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, המים והמלח עד לקבלת בצק אחיד ודליל. מניחים בצד לפחות לחצי שעה (עדיף שעתיים).

2 בינתיים מכינים את תערובת הבשר: קוצצים דק את הבשר בסכין (אם רוצים מרקם מחיתי, אפשר לטחון). ממליחים, מפלפלים ומתבלים בראס אל חנות. מוסיפים פלפל חריף טרי קצוץ ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מכינים את דפי הבצק: מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה נמוכה, נוטלים מעט בצק ביד, ומורחים שכבה דקה בתנועות מעגליות על המחבת מהמרכז החוצה. ממשיכים לקלות את הבצק עוד דקה על אש נמוכה ומקלפים את העלה בזהירות מהמחבת.

4 מניחים מתערובת הבשר בשליש התחתון של עלה הבצק, מגלגלים, מקפלים מהצדדים וסוגרים עם מעט בצק דליל שמורחים כדבק. מהדקים היטב ומטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב.

5 הרוטב: מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הרוטב, טוחנים היטב ומגישים לצד הסיגרים.

* ניתן ומומלץ למלא את הסיגר בבשר טחון או קצוץ טרי, שעבר טיגון קל במחבת.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!