סנדוויץ' ארצישראלי: חלה עם טונה אדומה, איולי וביצה קשה
יש כל כך הרבה דברים לעשות עם חלה ואחד הדברים המוצלחים זה לשים בפנים טונה אדומה צרובה. חצי שעה וזה שלכם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
טונה אדומה
2 פרוסות חלה של שבת חתוכות עבה
2 ביצים
1 בצל סגול
חמאה
חופן נענע קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
לאיולי:
3 חלמונים
1 כפית סוכר
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 שן שום כתושה
1 כף מיץ לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
1 האיולי: מפרידים 3 חלמונים ומעבדים במעבד מזון ביחד עם שאר המרכיבים מלבד שמן הזית. מערבבים ומזלפים באיטיות שמן זית עד לקבלת מרקם דמוי מיונז.
2 מכניסים את הביצים לסיר עם מים רותחים וכפית מלח ל-6:45 דקות בדיוק ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
3 חותכים את הבצל לטבעות ומניחים בצד. מורחים על פרוסות החלה חמאה משני הצדדים וצורבים במחבת. במחבת נוספת צורבים טונה במשך דקה מכל צד כך שהיא נשארת אדומה מבפנים.
4 מרכיבים את המנה: מורחים את האיולי על החלה הצרובה, מפזרים נענע וכוסברה ועליהן מניחים את פיסות הטונה הצרובה ואת הביצה החצי קשה עם 2-3 טבעות בצל סגול. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים