צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

בצק פילו ממולא באורז ובשר

אנחנו מתים על מאפים מבצק פילו דקיק ועדין, בעיקר בגלל שאנחנו מתים לדעת מה מחכה בפנים. כשההפתעה טובה זה הכי כיף: אורז עשוי כמו שצריך, עם בשר ותיבול מצוין. כמה זה בעבודה? ממש לא יותר מדי

לידיה וולף | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 דפי פילו

חצי כוס שמן זית או מרגרינה מומסת, להברשה

חופן צנוברים, קלויים

לאורז:

כוס וחצי אורז בסמתי

שתיים וחצי כוסות מיים חמים

חבילת פטרוזיליה

חצי חבילת כוסברה

חצי חבילת שמיר

כף שמן

כפית כורכום

כפות ראס אל חנות

כפית מלח

לבשר:

חצי קילו בשר טחון

בצל גדול, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

כפית ראס אל חנות

כפית כמון טחון

כפית כורכום

פלפל שחור

פלפל חריף טרי קצוץ, לפי הטעם

2 ביצים

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: מחממים סיר עם שמן. מוסיפים את האורז, מטגנים אגב ערבוב מספר שניות ואז מוסיפים את התבלינים והמלח ובוחשים שוב. מוסיפים את המים החמים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש מבשלים 17 דקות עד שהאורז מוכן. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח 10 דקות.

2 קוצצים את עשבי התיבול ובוחשים אל האורז המוכן.

3 מטגנים את הבצל בסיר קטן, בערך 6 דקות מעל להבה בינונית, עד שהוא שקוף.

4 מוסיפים את השום והתבלינים, מטגנים כדקה ואז מוסיפים את הבשר. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מבושל לחלוטין (כולו אפור) ומתפורר ללא גושים. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. טורפים את הביצים, מוסיפים לבשר ומערבבים עד שהביצים מתבשלות.

5 בתבנית עגולה גדולה פורסים דף פילו, מברישים אותו בשמן או מרגרינה ומעליו מניחים דף נוסף – כך מניחים ומשמנים 4 דפים. מוסיפים לתבנית את האורז בשכבה אחת, מעליה זורים צנוברים ומעליהם מניחים את הבשר. מכסים בדף פילו נוסף, מברישים אותו בשמן וכמו בשכבת הבסיס שמים שלושה עליו נוספים מעליו.

6 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, 15 דקות או עד השחמה. מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים מיד.

 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.