צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

אורז עם פסטו-עשבים וטלה

שילוב נהדר של אורז עם המון ירוקים נהדרים - פטרוזיליה, כוסברה, נענע וגם פלפל, לכל זה מתווסף גם טלה שנאפה בפסטו עשבי תיבול ואת התענוג סוגרות כמה טיפות של זרעי עגבניות שרי

יובל סמואלוב | מאסטר שף | פורסם 05/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטלה:

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

עלים מ-5 גבעולי נענע

רבע פלפל ירוק חריף

10 זרעי כוסברה

חצי כוס שמן זית

מלח ופלפל

נתח 600 גרם חזה טלה ללא עצם, מנוקה מרוב השומן החיצוני

לאורז:

כוס אורז בסמטי

חצי כוס פטרוזילה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

3 כפות נענע קצוצה

רבע פלפל ירוק חריף

מעט שמן זית

2 כוסות מים

מלח ופלפל

10 זרעי כמון טחונים

5 זרעי כוסברה טחונים

להגשה:

מעט שמן זית

6 עגבניות שרי תמר, חצויות

מעט פלפל ירוק חריף קצוץ

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מתחילים בטלה: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים פרט לטלה ליצירת ממרח (פסטו) עשבים. מורחים את הטלה היטב בפסטו. מגלגלים בתוך נייר אפיה ונייר אלומיניום לצורת סוכריה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים כשעה וחצי, עד שהטלה רך.

2 מכינים את האורז: שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים במים זורמים עד שהמים יוצאים שקופים. מערבבים את האורז עם כל המרכיבים בסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עד שמוכנים להגיש.

3 להגשה: מערבבים את האורז מעט ומעבירים לקערת הגשה רחבה. חותכים את הטלה לפרוסות ואז לקוביות קטנות ומפזרים מעל לאורז. מטפטפים מעל מעט שמן זית, מפזרים מהפלפל החריף הקצוץ, סוחטים מעל את הזרעים של עגבניות השרי (את שאר העגבניות אפשר פשוט לאכול), מתבלים קלות בפלפל ומלח ומגישים מיד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים