צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
קציצות ירק טבעוניות
בלי קמח, בלי פירורי לחם ובלי סולת - רק הרבה ירקות, טחינה, תיבול טוב וכמה דקות במחבת. עם כל אהבתנו לקציצות בשריות, החמודות האלה מוכיחות שקציצה טבעונית יכולה להיות לא פחות טעימה, אם לא יותר
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 21/06/21
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
10-12 קציצות:
2 תפוחי אדמה, מבושלים מראש וקלופים
2 קישואים
1 בצל
חבילת תרד
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
10 ענפי בצל ירוק
רבע כוס טחינה (או יותר, עד חצי כוס, אם הקציצות מתפרקות)
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כורכום
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מועכים את תפוחי האדמה המבושלים ומעבירים לקערה. מגררים את הקישואים בפומפייה (או מעבד מזון) ומוסיפים לקערה.
2 קוצצים דק את הבצל ואת שאר הירוקים (תרד, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק) ומוסיפים לקערה.
3 מוסיפים טחינה ותבלינים ומערבבים טוב טוב (ממש לשים את התערובת בידיים). יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים אותן.
4 מחממים במחבת שמן לטיגון. כשהוא חם מטגנים את הקציצות כ-4 דקות מכל צד, עד שהן שחומות ויפות.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!