צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות, פתיתים וירוקים בסיר אחד

פתיתים הם כנראה התוספת האהובה ביותר על ילדים (וממש לא רק עליהם), אז למה לא לחגוג איתם עד הסוף? קבלו סיר פגז של עידית נרקיס כ"ץ, עם קציצות מצוינות, פתיתים שמתבשלים יחד איתן וגם ירוקים בשביל הטעם והצבע

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 31/01/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

חצי בצל גדול

שליש צרור כוסברה/פטרוזיליה

500 גרם בשר בקר טחון

ביצה

4 כפות גדושות פירורי לחם

קורט נדיב של מלח

לרוטב:

2-3 כפות שמן זית

חצי בצל גדול, קצוץ

2-3 שיני שום קצוצות

כפית פפריקה

רבע כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

קופסה קטנה של רסק

קופסת שימורים (400 מ"ל) של עגבניות קצוצות, עדיף מתוצרת איטליה

450 מ"ל (כוס ושלושה רבעים, ועוד כף) מים רותחים מהקומקום

כפית סוכר

כפית מלח

כוס וחצי פתיתים

כוס עלי תרד קצוצים

כוס עלי קייל/מנגולד קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקציצות: קוצצים היטב את הבצל והכוסברה (לחלופין, אפשר גם לטחון אותם). מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה ולשים אותם היטב. 

2 יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני, ומניחים אותן על מגש או תבנית. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את הרוטב. 

3 הרוטב: מחממים מחבת גדולה (עדיף סוטאז') שתוכל להכיל את הקציצות, הרוטב והפתיתים. מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כמה דקות עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום הקצוץ לכמה שניות, עד שמתחילים להריח ריח טוב של שום, ואז מוסיפים את שני סוגי הפפריקה. מערבבים את הפפריקה עם תערובת הבצל, השום והשמן כמה שניות. מוסיפים גם את רסק העגבניות וגם אותו מערבבים עם התערובת שבמחבת כמה שניות. מוסיפים למחבת את תכולת קופסת שימורי העגבניות הקצוצות, מים רותחים, סוכר ומלח, ומביאים לרתיחה. 

4 כשהרוטב רותח, מנמיכים את האש להכי נמוכה. טועמים אותו ומתקנים תיבול, ומוסיפים בזהירות את הקציצות לרוטב (הכי קל לעשות את זה עם מלקחיים). מנענעים מעט את המחבת כדי שגם החלק העליון של הקציצות יכוסה ברוטב (אפשר לעשות את זה גם עם כף), סוגרים את המכסה, מביאים שוב לרתיחה ומיד מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים 20 דקות. 

לבלוג של עידית - טעים!

5 בזמן שהקציצות מתבשלות קוצצים גס את התרד והקייל ובודקים שוב את הטעם של הרוטב.

6 אחרי 20 דקות בישול, מפזרים מעל הקציצות את הפתיתים ומערבבים אותם בזהירות עם הרוטב והקציצות. מפזרים מעל הכל את הירוקים הקצוצים (אין צורך לערבב), סוגרים שוב את המכסה ומבשלים עוד 10-15 דקות נוספות. מכבים את האש אך משאירים את המכסה מכוסה לעוד כעשר דקות לפני ההגשה. שימו לב, אם תרצו את המנה הסופית קצת יותר נוזלית, אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול רבע-חצי כוס מים, תלוי במצב הנוזלים בסיר.