צילום׃ Stacey Newman, Istock

ירקות מוקפצים עם פתיתים

ברוקולי, פטריות ודלעת המשתלבים נפלא עם טעם הג'ינג'ר, מוקפצים בווק עם פתיתים

גיל חובב | בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים | פורסם 29/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 תבנית ברוקומיני (או שתי כוסות תפרחות ברוקולי)
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 תבנית פטריות שמפיניון
1 בצל גדול קלוף וחתוך לשמיניות
2 שיני שום פרוסות דק
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 כוס פרוסות דלעת דקות (בעובי פחות מחצי ס"מ)
1 כוס פתיתים מבושלים
רבע כוס שמן תירס או קנולה
רבע כוס רוטב סויה

אופן ההכנה:

1חולטים את הברוקומיני בשלמותם שלוש דקות במים רותחים. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח.

2מחממים ווק ריק על אש גבוהה. מוסיפים את השמן והבצל ומקפיצים עד שמתחיל להזהיב.

3חותכים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים לווק כשהבצל מזהיב. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הברוקומיני המסונן, הפטריות והדלעת. מקפיצים עד שהדלעת עשוייה (זה לוקח כחמש דקות).

4מוסיפים לווק את הפתיתים המבושלים והסויה ומקפיצים עוד דקה.

5מגישים חם.

* אם המנה מיועדת לילדים קטנים אפשר להשמיט את הג'ינג'ר ואפילו את השום. גדולים ייהנו מטעמים חזקים יותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!