צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

מאפינס חביתה עם בולגרית ופלפל קלוי

עוד ארוחת ערב של חביתה, גבינה וקצת ירקות הופכת לפינוק מקורי וכיפי בצורת מאפינס אווריריים וטעימים עם גבינה בולגרית, עירית ופלפל קלוי. כמה זמן זה דורש? בדיוק כמו ארוחת הערב הרגילה שלכם

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 24/12/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

ביצה

כף עירית קצוצה

30 גרם גבינה בולגרית 5% שומן

חצי פלפל אדום קלוי 

כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים את הביצה ומוסיפים אליה את העירית. מפוררים את הגבינה לתוך התערובת, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ומערבבים.

3 משמנים תבנית מאפינס או מיני מאפינס מסיליקון ומוזגים את התערובת. שימו לב שיש למלא את השקע עד כדי שני שליש מגובהו מכיוון שהמאפין תופח מאוד באפייה ויורד מעט לאחר צינון.

4 אופים 30 דקות או עד שהמאפין זהוב מאוד, תפוח, ויציב למגע. מוציאים את התבנית ומצננים כחמש דקות לפני שמחלצים את המאפינס מהתבנית.

להכנת פלפלים קלויים: משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך. מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה.

>> רוצים לנסות את אתגר האוכל הבריא? הנה כל המתכונים שצריך ל-10 ימים