פאי רועים
פשטידת השכבות המסורתית עם בשר טחון ופירה תפוחי אדמה, בגרסה מיוחדת עם שקדי עגל, ירקות שורש ועשבי תיבול
- זמן עבודהחמישים דקות
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם שקדי עגל (אופציה)
500 גרם תפוחי אדמה
500 גרם בשר (טחון או חתוך דק)
2 גזרים, קצוצים דק
2 בצלים, קצוצים דק
2 שורש פטרוזיליה, קצוצים דק
שום, קצוץ דק
שמיר
1 כף קמח
5 עגבניות או 500 גרם עגבניות שרי, קצוצות דק
1 כף רסק עגבניות
כוס יין לבן
200 מ"ל שמנת מתוקה (או 100 מ"ל חלב + 50 גרם חמאה)
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה
שמיר
תימין
עלי דפנה
פלפל אנגלי
חומץ
סוכר (או דבש)
אופן ההכנה:
1 מבשלים שקדי עגל במים עם מלח וחומץ כ-15 דקות. מצננים ומקלפים את החלק הקשה.
2 מבשלים תפוחי אדמה מקולפים במים עם מלח. מרסקים למחית, מוסיפים תיבול ושמנת מתוקה חמה או חלב חם וחמאה.
3 מטגנים בשמן זית בצל, גזר ושורש פטרוזיליה עד שהירקות מתרככים. מוסיפים בשר ושקדי עגל ומטגנים כ-15 דקות. מוסיפים קמח, מערבבים ומבשלים כדקה.
4 לאותו הסיר מוסיפים עגבניות, רסק, שום ואת שאר התבלינים, מוסיפים יין לבן ומבשלים באש נמוכה כ-10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם מרגישים חמיצות מוסיפים סוכר או דבש לפי הטעם.
5 כאשר התערובת אחידה ומקבלת מרקם של רוטב סמיך, מוזגים אותה לתוך תבנית אפייה. יוצקים את מחית תפוחי האדמה מעל תערובת הבשר. מוזגים מעל קצת שמנת מתוקה או שמים חמאה. אופים לפחות חצי שעה ב-170 מעלות.
* אפשר להכין גרסה צמחונית, במקרה הזה, במקום בשר, ניתן להכניס אפונה ירוקה או ירק אחר. להכנת מנה כשרה ניתן להחליף את מוצרי החלב במרגרינה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!