צילום׃ דניאל בר און

פילה וולינגטון-מילנזה עם פול וגראנטי

פילה בקר וולינגטון כמו שעושים במילאנו, עטוף ומטוגן בבצק עלים ופירורי לחם, לצד גראנטי - כדורי פסטה קטנטנים המתבשלים בציר ירקות, ופול ירוק מוקפץ עם שום ופלפל. תענוג של מנה איטלקית-ישראלית

מסימליאנו די מטאו | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לגראנטי:

2 כוסות ציר ירקות

כוס קמח

פלפל שחור ומלח

מעט כורכום

1/2 כוס מים

לפילה:

400 גרם פילה מיניון, חתוך ל-2 מנות שוות

4 כפות קמח

2 ביצים, טרופות

חתיכה של בצק עלים אפוי, מפוררת

חצי כוס פירורי לחם

שמן, לטיגון רדוד

צרורות עשבי תיבול יבשים כמו מרוה, טימין, רוזמרין אורגנו

לפול:

שמן זית

1/4 בצל סגול פרוס

2 שיני שום פרוסות

1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס

חופן פולי פול, קלופים וחלוטים דקה במים רותחים

אופן ההכנה:

1 לגראנטי: שמים את ציר הירקות בסיר קטן ומביאים לרתיחה. שמים את הקמח על משטח עבודה, מתבלים במלח, פלפל וכורכום. יוצקים מעט מים בהדרגה ומערבבים אל תוך הקמח ליצירת כדורים קטנים בגודל של גרגרי אורז.

2 מעבירים את הכדורים לציר הרותח ומבשלים 2-3 דקות, עד שהתבשלו לחלוטין. מסננים ושומרים בצד.

3 לפילה: טובלים את הפילה בקמח ואז בביצים הטרופות. מצפים בבצק עלים, ואז שוב טובלים בביצים. מצפים בפירורי לחם, שוב טובלים בביצים ואז טבילה אחרונה בפירורי לחם. בסך הכל ארבע שכבות ציפוי: קמח, בצק עלים, פירורים, פירורים.

4 מחממים שמן לטיגון רדוד. מטגנים את נתחי הפילה על חום בינוני-נמוך, 3-4 דקות מכל צד, עד שהציפוי זהוב ופריך והפילה הגיע לדרגת עשייה מדים רייר. שומרים בצד.

5 במחבת אחרת מטגנים את צרורות עשבי התיבול עם שמן, במטרה לייבש אותם.

6 לפול: מחממים שמן זית במחבת. מטגנים מעט את הבצל, השום והפלפל החריף כ-2 דקות עד ריכוך קל, מוסיפים את הפול ומטגנים כדקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

7 הגשה: חותכים את הפילה לרבעים. מניחים את עשבי התיבול היבשים במחבת קרה. מעל שמים את נתחי הפילה. מדליקים את עשבי התיבול עם ברנר או גפרור ונותנים להם לעשן מעט את הבשר. מגישים את הפילה עם הגראנטי והפול.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.