פאי רועים צמחוני
פשטידה נהדרת עם המון ירקות, ופירה שעוטף הכל. רוצים להפוך את המנה הזו לטבעונית (או פרווה), אפשר בכיף לוותר על הריקוטה והביצה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
פאי רועים לא חייב להיות שילוב של בשר ופירה, אלא גם יכול לשלב ירקות עם פירה. אמנם אין בו "רועים" אבל יש בו המון ירקות טעימים. אם אתם רוצים להפוך את המנה הזו לטבעונית (או פרווה), אפשר לוותר על הריקוטה והביצה, ולתחזק את הפירה עם שמן זית.
מרכיבים :
7 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חציל, חתוך לקוביות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
פלפל צהוב, חתוך לקוביות
פלפל שושקה, פרוס לעגולים
זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות
כרובית קטנה חתוכה
260 גרם עגבניות מרוסקות
כפית אורגנו
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
ביצה
150 גרם גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר את תפוחי האדמה כ-15 דקות עד שהם רכים, ונמעכים טוב לפירה.
2 במקביל, מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל כ-2 דקות מוסיפים את השום לעוד כדקה. מוסיפים את קוביות החציל לכ-3 דקות, הפלפלים לעוד כ-3 דקות, הקישואים לכ-2 דקות ולכרובית נותנים כ-5 דקות של טיגון. מתבלים ומוסיפים מהאש.
3 מסננים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומוסיפים אליהם את הביצה, גבינת הריקוטה ומעט מלח.
4 מניחים בתבנית האפייה כשליש מתפוחי האדמה בצורה אחידה. יוצקים מעליהם את תערובת הירקות ומעליהם מניחים בצורה אחידה את יתר הפירה, כך שיכסה היטב את כל המילוי.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!