צילום׃ חן ואלון קורן, mako אוכל

מוסקה של חצילים ותמרים

כשאומרים לנו "מוסקה" אנחנו עוצמים עיניים, וצוללים לתוך שכבות של חצילים ותפוחי אדמה, בשר ועגבניות, טעמים וריחות. איזה כיף שאפשר לפקוח אותן ולרוץ למטבח עם המתכון הנהדר הזה (עם צנוברים ותמרים, וזה מושלם)

חן ואלון קורן | mako אוכל | פורסם 27/04/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זו השעה האהובה עליי ביום - אני אחרי הקפה הראשון, מתלבטת מה לבשל לארוחת צהריים לאהובים שלי. אני מנסה לגוון, אבל כל מה שבא לי זה שניצל וצ'יפס. תוך כדי שאני מחפשת פירורי לחם נזכרתי שמאז שנגמר פסח לא עשיתי קניות, ולכן כל מה שיש לי זה בשר וירקות.

 

קליתי חצילים, הפשרתי בשר, ודמיינתי במוחי הרעב מאפה שכבות עסיסי שבארי יאכל מהתבנית ואלון יעדיף להכניס לפיתה (הכל הוא מכניס לפיתה, אפילו פתיתים).

 

את העניין הזה של ארוחת צהריים חמה כל יום הבאתי מבית הוריי (שלא לומר סבתי). בילדותי, כל יום הייתי שבה מבית הספר ובטני מקרקרת ומתרגשת לקראת מה שיקרא אליי מתוך הסירים. כמעט אף פעם לא אכלנו בחוץ, כמעט אף פעם לא חיממנו אוכל מהמקרר. עד היום אני כולי מפונקת, ואם נשארו שאריות - אני מחלקת לשכנים ולסטודנטים רעבים.

 

אבל אתמול העולם השתנה לי מול העיניים.

 

דיברתי עם אמי בטלפון, ופטפטנו על אוכל. הייתי חצי מרוכזת בשיחה כי תוך כדי בארי טיפס עליי ורצה לדבר עם סבתא. פתאום היא אומרת משהו כמו "מחר זה יום הסנדוויץ'". חמודה שאני, לתומי חשבתי שבבית הספר שבו היא מלמדת מציינים אחת לשנה את יום הסנדוויץ' הבינלאומי - מחווה ללורד סנדוויץ' הגדול. טעיתי.

 

מפה לשם, את יום הסנדוויץ' הבינלאומי חוגגים בכלל בנובמבר, ואצל אמא שלי במטבח חוגגים אותו בכל יום רביעי. מאז שהבית התרוקן, היא הנהיגה מסורת חדשה - כל יום רביעי אין אוכל חם, יש סנדוויץ'. ומי שצריך זמן הסתגלות, כדאי לו שזה יקרה מהר.

 

נפלו השמים. קמתי בבהלה והתחלתי להכין מוסקה חמה (חשוב שהיא תהיה חמה, אחרת זה לא נחשב אוכל חם לצהריים). כמובן שבחמש אלון שב הביתה עם שקית פיתות חמות, והכין לכולנו סנדוויצ'ים עם מוסקה קרה.

 

מרכיבים :

2 חצילים ארוכים

מלח גס

1 קילו בשר טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

פלפל

תבלין קציצות

חצי כף סודה לשתייה

שמן זית

1 סלסלת עגבניות שרי

1 גמבה אדומה

שמן קנולה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כף פפריקה

2 תפוחי אדמה גדולים

חופן צנוברים

4 תמרים מג'הול

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות, חום עליון-תחתון. פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס. מכניסים לתנור ואופים עד להשחמה, הופכים את החצילים ואופים 10 דקות נוספות.

2 מערבבים בקערה את הבשר עם הפטרוזיליה והכוסברה, מלח, פלפל, תבלין קציצות, סודה לשתייה ורבע כוס שמן זית. לשים היטב היטב ומניחים בצד.

3 חותכים את השרי לחצאים ואת הגמבות לרצועות דקות. מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה ומקפיצים את העגבניות והפלפלים על אש גבוהה, עד שהם נמסים ומאבדים צורה. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

4 בקערונת מערבבים את הרסק, הפפריקה, מעט מלח וכוס מים.

מוסקה - הכנה (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
שכבה ראשונה: תפוחי אדמה|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

5 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ומסדרים בתחתית התבנית. בעזרת כף שופכים מעט מן הרוטב על תפוחי האדמה.

מוסקה - הכנה (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
שכבה שנייה: בשר|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

6 לוקחים קבוצות קבוצות של הבשר ומסדרים על תפוחי האדמה. ברווחים מסדרים מתערובת העגבניות והפלפלים עם כף. שוב שופכים מעט מן הרוטב על כל השכבה.

מוסקה - הכנה (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
שכבה שלישית: חצילים|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

7 מסדרים את פרוסות החצילים מלמעלה, מהדקים היטב, ושוב בשר, עגבניות ורוטב. מפזרים צנוברים ותמרים, מכסים בנייר כסף ואופים שעתיים על 180 מעלות.

מוסקה - הכנה (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
חוזרים על הכל - ויאללה, לתנור|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

בתאבון!

>> חן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il

>> בשבוע שעבר הכנו סיר של אושר בצורת עלי גפן ממולאים