צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל
חטיף חומוס מתוק, חריף ומלוח
הילד שוב מבקש חטיף תעשייתי שמעמיס עליכם רגשות אשם? לא עוד: פנו לעצמכם קצת זמן איכות הילדים וצרו יחד איתם את אחד החטיפים הכי ממכרים שנתקלנו בהם לאחרונה
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 12/01/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
2 כוסות חומוס יבש (שהושרו לילה או לפחות 8 שעות)
שליש כוס שמן זית
שליש כוס סילאן
2 כפיות פפריקה מעושנת
כפית וחצי צ'ילי יבש
כפית סחוג או חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק דק
כף מלח גס
אופן ההכנה:
1 מסננים את גרגירי החומוס ומבשלים בסיר עם מים טריים עד שהם מוכנים לאכילה (כ-40-50 דקות, תלוי כמה הם טריים וכמה זמן הם הושרו. שימו לב לא לבשל אותם יותר מדי, שלא יתפרקו). מסננים היטב ומצננים.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מערבבים יחד בקערה את כל שאר החומרים.
4 מעבירים את גרגירי החומוס לקערה ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
5 אופים כ-20 דקות, מוציאים, מערבבים בעדינות ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות לפחות (שימו לב שהגרגירים לא נשרפים).
6 מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.