צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

סלט בורגול עם כרוב חלוט וקרם קישואים

קרם קישואים נהדר שהוא מנה בפני עצמה - טחון חלק חלק עם תפוחי אדמה ושמנת חמוצה, מוגש עם עלי כרוב חלוטים ומתובלים וסלט בורגול עשיר עם סלרי אפוי וירוקים. שמנת חמוצה, יוגורט וטיפה תפוז סוגרים את הסיפור

רון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 17/08/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת בורגול

פטרוזיליה

כוסברה

שמיר

נענע

שורש סלרי

פלפל ירוק חריף

כרוב

קישוא

בצל

שמן זית

3 תפוחי אדמה

שמנת חמוצה

יוגורט עזים

תפוז

אופן ההכנה:

1 משרים כוס בורגול במים רותחים.

2 קוצצים נענע, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.

3 מחממים תנור לחום גבוה. מסדרים מצע של מלח גס על תבנית תנור, מניחים את שורש הסלרי ואופים כ-40 דקות.

4 קוצצים פלפל ירוק חריף לפי הטעם. מערבבים את הבורגול המוכן עם עשבי תיבול, פלפל חריף, שורש הסלרי האפוי והחתוך לקוביות, שמן זית, מלח ופלפל שחור.

5 חולטים עלי כרוב מופרדים בשלמותם במים מתובלים עם כוסברה, פטרוזיליה, נענע ושמיר עם מעט מלח למשך 20 דקות עד ריכוך מוחלט.

6 מטגנים קוביות קישוא עם בצל בשמן קנולה. לאחר שהקישוא מזהיב, מוסיפים קוביות תפוחי אדמה מבושלים ומזהיבים אותם מעט. טוחנים הכל עד דק עם שמנת חמוצה, שמן זית וקובית חמאה עד שמאוחד.

7 מסדרים סלט בורגול ברינג. מניחים מעל עלה כרוב ועליו קרם קישוא, שוב על כרוב ושוב קישוא ועוד פעם נוספת. מניחים מעל מעט שמנת חמוצה מעורבבת עם יוגורט עזים, סוחטים מעט תפוז ובוזקים מלח ופלפל לתיקון טעם.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.