ביצה עלומה על לחם וסלט עגבניות
דמיינו ביצה עלומה, רכה ועדינה, מונחת על פוקצ'ה טרייה וסלט עגבניות מרענן וחריף. עכשיו תראו כמה קל להכין את זה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (2 מנות):
לסלט:
4 עגבניות מקולפות ונקיות מגרעינים
1 פלפל ירוק חריף
חופן כוסברה, קצוץ דק
4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
מלח ופלפל שחור
שמן זית
לימון
לביצה העלומה:
ביצה
מים
1/2 כוס חומץ
לפוקצ'ה (המידות הן של כוס קטנה):
500 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
כף מלח
כף של שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים
שמן זית ומלח גס
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הפוקצ'ה: מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את השמרים. מכסים בקמח, מערבבים ומוסיפים את המלח, השמן והמים. הבצק אמור להיות רך ונעים, ולא דביק וקשה. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה. מחלקים ל-4 ומרדדים לאליפסה. מחוררים במזלג, מורחים בשמן זית ומפזרים מלח גס. אופים חצי שעה ב-180 מעלות, עד הזהבה.
2 לסלט: חותכים את העגבניות והפלפל לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את השום הקצוץ והכוסברה הקצוצה דק. מתבלים במלח ופלפל, שמן זית ומיץ לימון, מערבבים ושמים בצד.
3 לביצה העלומה: מרתיחים מים בסיר. מוסיפים 1/2 כוס חומץ. כשהמים רותחים שוברים בעדינות ביצה לתוך קערית קטנה. בוחשים במים כדי ליצור מערבולת ושופכים את הביצה בעדינות אל תוך המים. מבשלים את הביצה במים במשך כ-2 דקות. כשהיא נעטפת כולה בלבן מוציאים בעדינות ומניחים בצד.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!