קרפ פורצ'יני על פירה ערמונים וארטישוק אה-לה-רומנה
לפעמים צריך לאכול מנה מושחתת כדי לזכור מאיפה באנו: קרפ עדין במילוי פטריות פורצ'יני, מוגש על מצע פירה ערמונים חם ומלטף לצד לבבות ארטישוק שהוקפצו בשמן זית. פינוק חורפי אמיתי
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרפים:
3 ביצים
חצי כוס חלב
חצי כוס מים
כף סוכר
כפית מלח
75 גרם חמאה מומסת
125 גרם קמח מנופה
3 שיני שום
שמן זית
למלית:
3 שיני שום
שמן זית
פטריות פורצ'יני, חתוכות
לרוטב בשמל:
100 גרם חמאה
2 כפות קמח
מלח
חלב
לארטישוק:
ארטישוק
שמן זית
3 בצלי שאלוט
לפירה ערמונים:
2 תפוחי אדמה גדולים
מלח גס
ערמונים
חמאה
פלפל
אגוז מוסקט
מלח
שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 הקרפים: מערבבים את כל החומרים יחד ונותנים לבלילה לנוח מספר דקות.
2 הפורצ'יני: בסיר עם שמן זית מטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את פטריות הפורצ'יני ומבשלים על אש קטנה, שלא יישרפו.
3 רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח ומלח ובהדרגה מוסיפים חלב תוך כדי ערבוב יסודי, עד לקבלת מירקם אחיד וסמיך.
4 הארטישוק: מקלפים את הארטישוקים וחותכים את החלק הפנימי לרצועות דקות. מטגנים את בצלי השאלוט בשמן זית ומוסיפים את הארטישוקים. בוחשים עד שהם מתחילים להשחים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל.
5 פירה הערמונים: מסדרים את תפוחי האדמה בתנור על מצע מלח גס ומכניסים לתנור חם למשך 40-45 דקות. מטגנים ערמונים במעט חמאה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מתבלים בפלפל, אגוז מוסקט ומלח. מועכים במעבד מזון ומוסיפים חמאה ושמנת מתוקה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.