טרטר בקר עם קרם פלפלים ופופקורן קינואה
טרטר שמוגש עם סלט קונפי תפוחי אדמה, קינואה פריכה-פריכה, קרם פלפלים, חלמוני שליו ובוטרגו. נשמע מורכב? נשמע מקורי? נשמע מעולה? הכל נכון. בפעם הבאה שאתם רוצים להרשים - הנה המנה שלכם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות לא כשר
מרכיבים (3 מנות):
לקונפי:
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
גבעול טימין
גבעול אורגנו
2 שיני שום קלופים
2 פלפל שאטה יבש גרוס
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
לקרם פלפלים:
2 פלפל אדום קלוי מקולף
4 יחידות פלפל אדום פיקנטי מוחמץ
1 כף חומץ שרי
1/2 כף שמן זית
1 כפית מלח
לפופקורן קינואה:
חופן קינואה
שמן קנולה
לטרטר:
200 גרם פילה בקר, קצוץ לקוביות קטנות
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 בצלי שאלוט קצוץ דק
צרור כוסברה קצוצה
1 כף שמן זית
1 פילה אנשובי
חופן שקדים קלופים, קלויים וקצוצים
להגשה:
2 חלמון שליו
פרוסות בוטרגו (קונים בחנויות דגים ומעדניות)
אופן ההכנה:
1 לקונפי תפוחי אדמה: שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים עד לריכוך, במשך כ-20 דקות.
2 קרם פלפל: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
3 פופקורן קינואה: מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים במשך 12 דקות, מסננים ומקררים מתחת למים קרים. מעבירים את הקינואה למגש ומייבשים בתנור, בטמפרטורה של 130 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן, מטגנים את הקינואה בשמן עמוק, בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-2 שניות, עד לקבלת קינואה פריכה.
4 טרטר בקר: מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים.
5 הגשה: מורחים את קרם הפלפלים על צלחת, מסדרים מעל את סלט קונפי תפוחי האדמה ומעליו את טרטר הבקר. מוסיפים את חלמון השליו, הבוטרגו והקינואה לפני ההגשה.