צילום׃ דניאל בר און

טרטר בקר עם קרם פלפלים ופופקורן קינואה

טרטר שמוגש עם סלט קונפי תפוחי אדמה, קינואה פריכה-פריכה, קרם פלפלים, חלמוני שליו ובוטרגו. נשמע מורכב? נשמע מקורי? נשמע מעולה? הכל נכון. בפעם הבאה שאתם רוצים להרשים - הנה המנה שלכם

דיוויד פרנקל | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לקונפי:

1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

גבעול טימין

גבעול אורגנו

2 שיני שום קלופים

2 פלפל שאטה יבש גרוס

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן זית

לקרם פלפלים:

2 פלפל אדום קלוי מקולף

4 יחידות פלפל אדום פיקנטי מוחמץ

1 כף חומץ שרי

1/2 כף שמן זית

1 כפית מלח

לפופקורן קינואה:

חופן קינואה

שמן קנולה

לטרטר:

200 גרם פילה בקר, קצוץ לקוביות קטנות

פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 בצלי שאלוט קצוץ דק

צרור כוסברה קצוצה

1 כף שמן זית

1 פילה אנשובי

חופן שקדים קלופים, קלויים וקצוצים

להגשה:

2 חלמון שליו

פרוסות בוטרגו (קונים בחנויות דגים ומעדניות)

אופן ההכנה:

1 לקונפי תפוחי אדמה: שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים עד לריכוך, במשך כ-20 דקות.

2 קרם פלפל: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

3 פופקורן קינואה: מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים במשך 12 דקות, מסננים ומקררים מתחת למים קרים. מעבירים את הקינואה למגש ומייבשים בתנור, בטמפרטורה של 130 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן, מטגנים את הקינואה בשמן עמוק, בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-2 שניות, עד לקבלת קינואה פריכה.

4 טרטר בקר: מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים.

5 הגשה: מורחים את קרם הפלפלים על צלחת, מסדרים מעל את סלט קונפי  תפוחי האדמה ומעליו את טרטר הבקר. מוסיפים את חלמון השליו, הבוטרגו והקינואה לפני ההגשה.