צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קובה במיה בשעה אחת

תמיד רצינו להכין קובה במיה, אבל חשבנו שמדובר בהמון עבודה אז ויתרנו. ואז הגיע המתכון הזה: כדורים עגולים ונימוחים ברוטב במיה חמוץ-מתוק, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול - וכל זה בשעה. לא מאמינים? תנסו

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 10/05/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

למעטפת:

400 גרם (1 כוס) בורגול דק

400 גרם (1 כוס) סולת

מעט מלח

למלית:

250 גרם בשר בקר, טחון

4 כפות עלי סלרי (ללא הגבעולים), קצוצים דק

בצל, קצוץ דק

מלח

פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

3 כפות שמן

1 בצל, קצוץ

1 חבילה במיה קפואה, מופשרת

3 כפות רסק עגבניות

קופסת עגבניות מרוסקות

מיץ מלימון אחד

3 שיני שום

מלח

פלפל שחור טחון טרי

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק למעטפת הקובה: שמים את הבורגול בקערה ושוטפים כמה פעמים עד שהמים הופכים צלולים. מסננים במסננת דקה ומחזירים לקערה. מוסיפים כוס מים, מערבבים ומניחים ל-20 דקות, עד שהמים נספגים חלקית.

2 מוסיפים את הסולת והמלח ולשים היטב עד לקבלת מרקם בצקי. מניחים ל-15 דקות.

3 בינתיים מכינים את מלית הבשר: מערבבים בקערה את הבשר, הסלרי, הבצל, מלח ופלפל.

4 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר גדול כ-8 דקות, מוסיפים את הבמיה ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים רסק, עגבניות מרוסקות, מיץ לימון, שום, מלח, פלפל וסוכר.

5 מוסיפים כ-2.5 כוסות מים לכיסוי הבמיה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות או עד שהבמיה מתרככת.

6 מכינים את הקובות: לוקחים חופן מתערובת הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. עם האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור, ולתוכה דוחסים כפית מהמלית. מהדקים את המעטפת על המילוי, ומחזירים את צורת הכדור. מכינים כך את כל התערובת.

7 מכניסים את הקובות לתוך הרוטב ומוסיפים עוד מעט מים אם צריך. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

>> בשבוע שעבר הכנו ארוחה מלאה בשעה, והכל בשקית קוקי

>> וגם: סנדוויץ' קובני שהוא מושחת ומושלם כאחד