צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

סיגרים ממולאים בבשר טחון

קשה מאוד למצוא מישהו שיכול לעמוד בפני מנה ראשונה כל כך מפתה: דפי סיגר פריכים ומתפוצצים שבתוכם מילוי בשרי רך ומתובל. תוסיפו טחינה ורכז רימונים ויש לכם להיט היסטרי בשולחן. אולי כדאי להכפיל כמויות מראש

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 12/09/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

ל-15 סיגרים:

חצי קילו בשר טחון

בצל בינוני, קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

חצי כף מלח

רבע כף פלפל שחור גרוס

רבע כף פלפל אנגלי

רבע כף צ'ילי יבש גרוס חריף

15 דפי סיגר

כפית קמח

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן ניטרלי עד להזהבה. מוסיפים למחבת פטרוזיליה ואת הבשר הטחון. בעזרת כף מועכים ומפוררים את הבשר במשך כשתי דקות עד שהוא מפורר ומבושל כמעט לגמרי.

2  מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומורידים מהאש להתקררות.

סיגרים - תערובת בשר (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
סיגרים - תערובת בשר|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3  בקערה קטנה מערבבים כפית קמח עם כף מים (ככה יוצרים "דבק" שידביק בהמשך את הסיגר בזמן הגלגול שלו)

סיגרים - קיפול (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
סיגרים - קיפול|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

4 מכינים את הסיגרים: מניחים את דף הסיגר לאחר שהוא הופשר (שימו לב על גב האריזה להנחיות ההפשרה המומלצות) על משטח עבודה, ממלאים בתחתית הדף שורה של בשר טחון, מקפלים את שני צידי הסיגר כלפי פנים ומגלגלים כמעט עד הסוף את הדף. מורחים בעזרת האצבע את הקמח עם המים שיצרנו כדי שהסיגר יידבק ולא יפתח בטיגון (ראו סרטון הדגמה למטה).

5 מטגנים את הסיגר במחבת עם שמן יחסית עמוק כ2 דקות מכל צד עד להזהבה.

סיגרים - קיפול (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
טיגון בשמן חצי עמוק|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

*מגישים עם טחינה ורכז רימונים (אל תוותרו עליו!)

סיגרים ממולאים בבשר טחון (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
סיגרים ממולאים בבשר טחון|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוד מתכונים ב-10 דקות

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

מתכונים לראש השנה 

בתיאבון!