ספינג' במגוון מילוים מלוחים
בעולם מושלם ספינג' לא היה הקינוח, אלא הארוחה עצמה. והנה, לפעמים העולם מושלם: ספינג' במילוי מנגולד וגבינה, חציל וגבינה, פירות יבשים ואגוזים ופטריות, שאלוט ופקורינו. ועכשיו, מה יש לקינוח?
- זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לספינג':
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
1 כפית סוכר
1 כף שמרים יבשים
3.5-4 כוסות מים פושרים (כל כוס 240 מ”ל)
שמן, לטיגון עמוק
אבקת סוכר, להגשה
קינמון טחון, להגשה
למילוי מנגולד:
צרור (5-6 עלים) מנגולד
2 שיני שום
מעט שמן זית
מלח
פלפל
רבע כפית כמון
100 גרם גבינת קשקשבל מגורדת גס
למילוי פירות ואגוזים:
שמן זית
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
50 גרם משמש קצוצים דק
50 גרם צימוקים קצוצים דק
50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
50 גרם פיסטוק קצוץ דק
2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
1 כוס יין לבן
2 כפות סוכר חום
למילוי חציל:
1 חציל גדול
50 גרם צנובר קלוי
מלח
פלפל
100 גרם גבינת פקורינו, חתוכה לקוביות קטנות
למילוי פטריות:
3 פטריות שמפיניון גדולות
3 פטריות פורטובלו גדולות
3 בצלי שאלוט
שמן זית
מלח
פלפל
100 גרם גבינת פקורינו
אופן ההכנה:
1 לספינג': בקערה שמים את הקמח, המלח, והסוכר ומערבבים. מוספים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים הפושרים ולשים היטב. הבצק צריך להיות יחסית דליל – אך לא מימי. מורחים מעט שמן קנולה ע"ג הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
2 למילוי המנגולד: חולטים את עלי המנגולד במים רותחים כ-5 דקות. קוצצים את עלי המנגולד דק, ומטגנים במחבת עם שמן זית ושום טיגון קל (3-4 דקות). מתבלים במלח, פלפל ומעט כמון. מניחים להתקרר. לאחר קירור – מוסיפים את הגבינה המגורדת.
3 למילוי פירות ואגוזים: במחבת שמים שמן זית ומחממים אותו היטב. מוסיפים את כל הפירות היבשים, האגוזים והסוכר ומערבבים עד להמסה. לאחר המסה מוסיפים את הפלפל צ'ילי ומערבבים. לאחר שהכל מבעבע מוסיפים את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים אגב ערבוב 10 דקות, עד לצמצום וקבלת רוטב סמיך. מניחים להתקרר.
4 למילוי החציל: עושים חורים בחציל עם מזלג וקולים בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד ריכוך מוחלט. לאחר הקלייה – מקלפים את הקליפה, מעבירים את בשר החציל לקערה – וקוצצים אותו. מסננים מעט כדי להיפטר ממים עודפים. מערבבים עם הצנובר הקלוי, מתבלים במלח ופלפל. מקררים ומוסיפים את הפקורינו.
5 למילוי פטריות ובצל: קוצצים את הפטריות ובצלי השאלוט לקוביות. מטגנים בשמן זית במחבת מעל להבה גבוהה 5 דקות, עד שהפטריות רכות. מתבלים במלח ופלפל ומקררים. חותכים את גבינת הפקורינו לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת שהתקררה.
6 מחממים סיר עם שמן עמוק (שמן קנולה). יוצרים בידיים רטובות עיגולים מהבצק וממלאים במילוי הרצוי. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג, מקשטים עם אבקת סוכר וקינמון ומגישים חם.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.