צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
אורז אדום
יש כאלה שמוסיפים לאורז רסק עגבניות ומכריזים שהכינו אורז אדום. לא ענת אלישע. ענת אלישע עושה את זה כמו שצריך, ואלוהים כמה שזה טעים
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 28/11/23
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורז יסמין או בסמטי
6-7 כפות שמן
בצל בינוני, קצוץ
2 עגבניות, קלופות וקצוצות
פלפל אדום, קצוץ
2 שיני שום מגוררות
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
חצי כפית פלפל שחור או לבן
כפית שטוחה בהרט
כף רסק עגבניות
3 וחצי כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים קלות ומוסיפים את העגבניות והפלפל הקצוצים. מטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את שיני השום, התבלינים והרסק ומערבבים.
3 מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ-5 דקות.
4 יוצקים מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות. מכבים את הלהבה, ממתינים עוד כ-10 דקות ומגישים.
בתיאבון!