צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קיצ'רי

שווה להיות עיראקים, ולו רק בשביל התבשיל המושלם הזה של אורז ועדשים כתומות. אפשר להגיש לצד מנה בשרית, אפשר להוסיף רק שמנת חמוצה וסלט ואפשר גם לזלול אותו כמו שהוא, כמנה טבעונית מעולה

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 12/08/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 1199 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורז

1 כוס עדשים כתומות

רבע כוס שמן

1 בצל, קצוץ

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה

חצי כפית כמון

1 כפית כורכום

2 שיני שום, כתושות

מלח לפי הטעם

3 וחצי עד 4 כוסות מים

להגשה:

3 כפות שמן

5 שיני שום כתושות

1 כפית כמון

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את האורז והעדשים בהרבה מים, עד שהמים שיוצאים מהמסננת שקופים.

2 מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.

3 מוסיפים את האורז והעדשים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

4 לפני ההגשה מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים כדקה. שופכים על האורז ומערבבים. מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט וסלט עגבניות.