צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה

עגבניות ממולאות על מצע תפוחי אדמה ברוטב פיקנטי

מנה שנותנת המון כבוד לעגבנייה, כמו שמגיע לה! בואו להתרשם ולהתענג על מתכון צבעוני ועשיר

סמדר וקנין | גורמה בפיתה | פורסם 06/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם חזה עוף טחון

אורז

2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות

9 עגבניות אדומות וקשות

1 פלפל חריף

1 ראש שום קלוף

1 כף פפריקה

חצי כפית כורכום

חצי כפית סוכר

1 כף מרק עוף

3 כפות שמן

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית בהרט

כפית פלפל לבן

מלח

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן.

2 מחממים מעט שמן בסיר ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית.

3 מפזרים את שיני השום ופרוסות הפלפל חריף.

4 מפזרים את התבלינים: פפריקה, סוכר, מרק עוף, כורכום ופלפל שחור. מכסים במים ומביאים לרתיחה.

5 בינתיים, חותכים את העגבניות בשני הקצבות ומרוקנים את פנים העגבניות בעזרת כפית או סכין קטנה (לא זורקים את הקצוות, נשתמש בהם).

6 מערבבים את חזה העוף והאורז עם התבלינים: כפית בהרט, כפית פלפל לבן ומלח לפי הצורך.

7 ממלאים את העגבניות (כמו שממלאים קישואים) ומניחים על תפוחי האדמה. את קצוות העגבניות שמים מסביב לעגבניות בקצה הסיר. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ל-45 דקות.

>> עוד מתכונים של גורמה בפיתה